Klimaatbeheersing

Klimaatapparatuur beïnvloedt het binnenklimaat; controleert en stuurt het zodanig dat het gevoel van welbehagen en het optimaal presteren gehandhaafd blijft. Airconditioningssystemen zijn hierdoor uitermate geschikt om het leef- en werkcomfort in uw directe omgeving te beheersen en te verbeteren. Wij zijn onder andere werkzaam in de regio Nieuwegein.

Koelen

Door de koelfunctie van uw airconditioningsystemen kunt u bij een verhoogde buitentemperatuur uw omgevingstemperatuur weer aanpassen aan uw specifieke wensen c.q. eisen.

Een bijkomend voordeel tijdens het koelen is dat het binnenklimaat tevens ontvochtigd wordt.

Ontvochtigen

Een te hoog relatief vochtigheidsgehalte tijdens de zomermaanden is een veel voorkomend probleem en is sterk van invloed op uw persoonlijke leef- en werkomstandigheden.
Door gebruik te maken van de ontvochtigingsfunctie kunt u dit probleem oplossen.
Al naar gelang uw omstandigheden bieden airconditioningssystemen de mogelijkheid snel of geleidelijk te koelen en/of te ontvochtigen.

Ventileren en zuiveren

De huidige ARBO-wetgeving stelt strenge eisen op het gebied van ventilatie in kantoor- en werkruimtes.
Voor een gezonde en prettige werkomgeving is goede ventilatie een must.
Aangetoond is dat een verontreinigd binnenklimaat ziekteverzuim tot gevolg heeft. Ventilatie en elektrostatische filters in airconditioningssystemen houden de lucht de gehele dag vrij van alle mogelijke schadelijke deeltjes, waardoor men zich beter voelt, iets dat de leef- en werkprestaties ten goede komt.

Verwarmen

In Nederland worden hoofdzakelijk airconditioners gekocht om te koelen. Verwonderlijk omdat er slechts zo’n 120 dagen per jaar gebruik van wordt gemaakt. Dus waarom geen airconditioner die het hele jaar door kan worden ingezet?
Een warmtepomp airconditioner is qua vormgeving identiek aan de “cooling only” uitvoering, echter met het verschil dat de warmtepomp uitvoering tevens kan verwarmen.

Warmtepomp airconditioners bieden vele voordelen:

• Schone en goedkope energie; rendement ca. 300%
• Warmtepompmodellen geven direkt warmte af bij inschakeling.
• Automatische omschakeling van koelen naar verwarmen.