Cassette-unit

CASSETTE MODELLEN

Deze airconditioners bieden de mogelijkheid het binnenklimaat naar uw hand te zetten. Naast de temperatuur wordt ook de luchtvochtigheid binnen aanvaardbare grenzen gehouden. Cassette units kenmerken zich door hun lage geluidsniveau en elegante vormgeving. Cassette systemen zijn ontworpen voor ruimtes met een verlaagd plafond. De unit wordt in het plafond geïntegreerd, alleen het slanke, modern vormgegeven rooster is zichtbaar. De vierzijdige uitblaas verzorgt een optimale luchtverdeling, waardoor grote temperatuurverschillen in de ruimte worden voorkomen.

Eenvoudige montage

Cassette units hebben een geringe inbouwhoogte, slechts 24 cm tot een capaciteit van 6,7 kW. Installeren kan geschieden met een minimum aan bouwkundige aanpassingen. (Hak en breek werk zijn niet nodig). De leidinglengtes die toegepast kunnen worden zijn tot 30 meter voor de twee kleinste capaciteiten, op de overige systemen kan tot 50 meter leidinglengte gemonteerd worden.

Afstandbediening

Standaard worden de units geleverd met een bedrade afstandbediening voorzien van LCD display. Optioneel kan ook een infrarood afstandbediening worden geleverd. Het is mogelijk met een afstandbediening tot 16 units te bedienen. De units worden centraal hetzelfde ingesteld maar regelen individueel. Daarnaast is er een mogelijkheid om met een centrale bediening (optie) units op afstand individueel aan en uit te schakelen.

Buitenunit

De buitenunits zijn zeer compact en voorzien van een epoxy coating waardoor de weersbestendigheid gegarandeerd is. Fabrikanten stellen hoge eisen aan het geluid dat een buitenunit mag produceren Toepassing van een trillingsarme omkasting en energiebesparende scroll compressoren hebben geresulteerd in een buitengewoon geluidsarme unit.

Condenswaterpomp

Cassette-units zijn standaard voorzien van een condenswaterpomp. De opvoerhoogte bedraagt 40 cm boven de unit (70 cm boven plafond). Condenswater kan hierdoor eenvoudig worden afgevoerd.

Op de unit is een voorziening getroffen om een kanaal aansluiting te maken. Door middel van dit kanaal kan een (klein) naastgelegen vertrek mee geconditioneerd worden. Tevens kan de short duct uitkomst bieden in L-vormige ruimtes